Polkaknäck

Recept av Bighappy

Recept: Polkaknäck

INGREDIENSER

portioner/st.
2 dl  vispgrädde
2 dl  ljus sirap
2 dl  socker
1 dl  polkagrisar, krossade
4 st  pepparmyntsoljedroppar
2 msk  smör
Betyg: 4.4/5 (9 röster, 7 kommentarer)

En "modernare" variant av knäck.

Typ: Godis
Kök: Skandinavien
Tillagning: Övrig
Etiketter: Jul, julbak, julbakning, julen, advent, julgodis, godis

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka utan lock, rör om då och då tills smeten håller kulprovet: häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast till hård. Koktid ca 15 min i en vid kastrull eller ca 30 min i en kastrull med mindre botten.
  2. 2. Krossa polkagrisarna, hälften i taget, i en mortel. Rör ner pepparmyntsolja, polkagrisar och smör i smeten.
  3. 3. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara i kyl.
  4. 4. Tips: Vill du hålla dig till vanlig knäck är det bara att byta ut polkagrisarna och oljan mot 1dl skållad och grovhackad sötmandel.

Skapat 2008-10-15 av Bighappy, 10553 visningar, 226 utskrifter. Källa: Arla

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 dl  vispgrädde
2 dl  ljus sirap
2 dl  socker
1 dl  polkagrisar, krossade
4 st  pepparmyntsoljedroppar
2 msk  smör


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.