Plommonpaj-kaka

Recept av Fiffiga Fia

Recept: Plommonpaj-kaka

INGREDIENSER

portioner/st.
100 gram  smält matmargarin
2 st  ägg
2 dl  socker
3 dl  vetemjöl
3 droppar  3 droppar bittermandelolja
12 st  ca 10-12 st plommon, valfri sort
0,5 dl  socker att strö över kakan
Garnering vid servering:
  Pudra lite florsocker över kakan
Ugn 175 grader, ca 30 min
Betyg: 5.0/5 (2 röster, 5 kommentarer)

En paj med mild smak av mandel som "gifter sig" fantastiskt bra till de lite syrliga plommonen! Pajen blir inte så söt utan frisk smak. Och enkel och snabbt gjord till fikat! Går bra dessutom att frysa in för att ta upp en bit en kall vinterdag.

Typ: Paj
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Tillagningstid: 30 min.
Total tid: 40 min.
Etiketter: enkel, snabb, går bra att frysa, plommon

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Kärna ur och halvera plommonen så att det blir lagom att täcka din pajform, kakform med avtagbar kant. Vispa ägg och socker. Tillsätt övriga ingredienser. Man kan byta bittermandelolja mot 2 tsk vaniljsocker. Var försiktig med bittermandelolja - den ska inte ta över smaken. Pröva först med 3 droppar och om du vill ha mer smak - ta en droppe i taget.
  2. 2. Häll smeten i en smord form, typ pajform eller kakform med avtagbar kant. Lägg plommonen på smeten – gärna tätt och med skalsidan uppåt. Strö på ca ½ dl socker ovanpå plommonen. Grädda i ugn i 175 grader i 30 min.
  3. 3. Du kan pudra över florsocker före servering för att få kakan ännu festligare. Servera med vaniljvisp, glass, lättvispad grädde, vaniljsås, mascarpone eller det du föredrar! Om du vill frysa in pajen förpacka den väl i plastpåse. Tina i rumstemperatur och värm i ugn/micro före servering. Men pajen är god både varm eller kall!

Serveringsförslag: vaniljvisp, glass, lättvispad grädde,vaniljsås, mascarpone

Dryckestips: kaffe,te,saft,juice, likör

Skapat 2010-09-18 av Fiffiga Fia, 3513 visningar, 218 utskrifter. Källa: Väninna

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

100 gram  smält matmargarin
2 st  ägg
2 dl  socker
3 dl  vetemjöl
3 droppar  3 droppar bittermandelolja
12 st  ca 10-12 st plommon, valfri sort
0,5 dl  socker att strö över kakan
  Pudra lite florsocker över kakan


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.