Plommonchutney

Recept av Husmusen

Recept: Plommonchutney

INGREDIENSER

portioner/st.
1,5 kg  plommon
1 dl  vatten
1 kg  socker
2 msk  salt
0,5 kg  gul lök
1 st  vitlök, stor
2 dl  vinäger
0,5 dl  Senapsfrön
1 tsk  chilipulver
2 st  pressade citroner
Betyg: 4.5/5 (2 röster, 1 kommentarer)

Används på samma sätt som chilisås, passar bra till kötträtter.

Typ: Tillbehör
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skölj och räkna plommonen. Lägg dem i en gryta (med skal och kärnor). Häll på vattnet.
  2. 2. Koka upp och lägg på lock, låt småkoka i ca 30 minuter tills frukten har kokat sönder. Fiska upp alla kärnorna (räkna dem).
  3. 3. Häll i resterande ingredienser och låt allt koka långsamt utan lock i ca 1 timme (gärna längre).
  4. 4. Häll på upp på kokta burkar och lagra dem i 1 vecka innan användning. Förvara i kylen så är den hållbar hela vintern.
  5. 5. TIPS! Diska ur gamla glasflaskor, mixa eventuellt chutneyn så den går ner i flaskans hals.

Skapat 2009-09-07 av Husmusen, 23646 visningar, 358 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1,5 kg  plommon
1 dl  vatten
1 kg  socker
2 msk  salt
0,5 kg  gul lök
1 st  vitlök, stor
2 dl  vinäger
0,5 dl  Senapsfrön
1 tsk  chilipulver
2 st  pressade citroner


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.