Plommon chutney

Recept av annipa

Recept: Plommon chutney

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.6/5 (5 röster, 2 kommentarer)

Gott tillbehör till stekt kött.

Typ: Tillbehör
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skölj frukten väl. Ta INTE bort kärnorna och skala den inte. Räkna frukten!
  2. 2. Koka upp frukten med 1 dl vatten i en tjockbottnad gryta. Låt koka under lock ca 30 min.
  3. 3. Ta bort kärnorna som nu bör ha lossat. Ta upp med hålslev. Räkna kärnorna!
  4. 4. När kärnorna fiskats upp häller man i socker, citronsaften salt, löken, vinäger senapsfrö och chilipulver.
  5. 5. Koka nu sakta 55-75 min utan lock.
  6. 6. Häll upp i burkar. Lagras 1 vecka. Hållbar hela vintern.

Serveringsförslag: Gott till stekt kött

Skapat 2008-08-28 av annipa, 19581 visningar, 491 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1,5 kg  plommon
1 dl  vatten
2 st  saft av 2 pressade citroner
1 kg  strösocker
2 msk  salt
0,5 kg  skalad och grov hackad lök
1 st  stor vitlök grov hackad
2 dl  vinäger
0,5 dl  gula senapsfrön
1 tsk  chilipulver


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.