Pizzasallad med citrustouch

Recept av lanternan

Recept: Pizzasallad med citrustouch

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Pizzasallad med citrustouch!

Vitkåls-, spetskålssallad med citrustouch. Funkar riktigt bra till Laxpizza med avocado, dill och creme fraiche.

Typ: Sallad
Kök: Skandinavien
Tillagning: Övrig
Etiketter: snabbt, billigt, lättlagat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Strimla kålen superfint. Ju spädare kål desto "slarvigare" kan man vara.
  2. 2. Häll citronsaft, olja, salt och vatten i en gryta och låt det få ett uppkok.
  3. 3. Häll dressingen på kålen. Låt det svalna och ställ i kylen. Vill man kan man lägga lite press på kålen, så blir den ännu mjällare.
  4. 4. Som med all kålsallad, blir den bara bättre om den får stå till sig.

Serveringsförslag: laxpizza, pizza, laxpaj

Dryckestips: vitt vin, öl, vatten

Skapat 2009-06-28 av lanternan, 3764 visningar, 29 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 st  spetskål eller litet vitkålshuvud
1 dl  pressad färsk citron
1 dl  olja
0,5 dl  vatten
2 nypor  salt
1 nypa  peppar
2 nypor  oregano
  (ev italiensk salladskrydda)


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.