Pizzasallad

Recept av Amatörpizzabagarn

Recept: Pizzasallad

INGREDIENSER

portioner/st.
1 st  vitkålshuvud
Mängderna nedan är till 100 g strimlad kål
1 tsk  salt
2 tsk  socker
15 gram  ättikssprit 12%
285 gram  vatten
8 gram  rapsolja
0,5 krm  italiensk salladskrydda, Santa Maria
1 nypa  grovmalen svartpeppar
Betyg: 4.8/5 (26 röster, 23 kommentarer)

Smakar ungefär som pizzeriornas goda sallad. Hemligheten är den unika metoden för slakning och syrning.

Typ: Sallad
Kök: Skandinavien
Tillagning: Övrig

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Alla ingredienser ska ha rumstemperatur.
  2. 2. Ta bort de yttersta bladen på kålhuvudet och dela det på mitten genom stocken. Skölj.
  3. 3. Skär vitkålen i fina strimlor med osthyvel. Stocken används ej.
  4. 4. Väg upp den strimlade kålen i en jättestor plastbunke (minst femliters) och räkna om receptet efter aktuell kålmängd. Blev det t.ex. 900 g kålstrimlor så multiplicerar man receptet med 9.
  5. 5. Blanda en lag av salt, socker, ättikssprit och vatten. Häll lagen över kålen och låt stå en timme i rumstemperatur. Rör om då och då och pressa ner kålen under ytan.
  6. 6. Låt kålen rinna av i ett durkslag, men spara lite av lagen.
  7. 7. Lägg tillbaka kålen i bunken och blanda med oljan. Strö över salladskrydda och svartpeppar och rör om. Häll till sist i lite av den sparade lagen. 10-15 g per 100 g kål brukar bli bra. Blanda väl, täck med plastfilm och ställ i kylskåp.
  8. 8. Nästa dag är salladen färdig att ätas. Den håller sig fräsch länge i kylen, en vecka utan problem.
  9. 9. VARIATION: Blanda i lite inlagd röd paprika (Druvan är godast). Jag brukar hacka den i småbitar.

Skapat 2010-08-13 av Amatörpizzabagarn, 17902 visningar, 607 utskrifter. Källa: Åratals egna experiment.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 st  vitkålshuvud
1 tsk  salt
2 tsk  socker
15 gram  ättikssprit 12%
285 gram  vatten
8 gram  rapsolja
0,5 krm  italiensk salladskrydda, Santa Maria
1 nypa  grovmalen svartpeppar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.