Pilgrimsmusslor med smörsås och forellrom

Recept av gudrun

INGREDIENSER

portioner/st.
4 st  färska rödbetor
1 msk  olivolja
3 dl  kycklingbuljong
1 msk  socker eller honung
8 st  blastmorötter
25 gram  smör
0,5 st  citron(saften)
6 st  mandelpotatisar
8 st  stora pilgrimsmusslor
Sås
1 st  schalottenlök
1 st  vitlök
2 msk  olivolja
1 dl  vitt vin
2 msk  grädde
1 dl  kycklingbuljong
150 gram  rumstempererat smör
1 msk  citronsaft
1 msk  dill
1 msk  gräslök
50 gram  forellrom
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 1 kommentarer)

Pilgrimsmusslan-liten men naggande god.Blek och oansenlig med en storslagen smak.Det är pilgrimsmusslan i ett nötskal.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200°.Skär rödbetorna i kuber och stek dem i oljan.Salta och peppra.
  2. 2. Fyll upp till hälften med kycklingbuljongen,söta med sockret eller honungen.Koka dem mjuka under lock,späd eventuellt med mer buljong.
  3. 3. Skala morötterna och lägg i en folietäckt form.Tillsätt smöret och citronsaften,salta och peppra.Ugnsbaka dem mjuka.
  4. 4. Koka potatisen med skalet på,låt svalna och skala och skiva den.
  5. 5. Sås:Skiva schalottenlöken och vitlöken tunt,fräs mjuka i olivoljan.Häll på vinet och låt koka in.
  6. 6. Häll på grädden och kycklingbuljongen.Reducera till hälften.Vispa ner smöret lite i taget,salta och peppra efter smak.
  7. 7. Tillsätt citronsaften,dillen,gräslöken och rommen.OBS! FÅR EJ KOKA.
  8. 8. Krydda musslorna med salt och peppar.Stek dem hastigt i en mycket het stekpanna(annars riskerar de att bli kokta) på båda sidor i olja.
  9. 9. Lägg upp musslor,rödbetor morot och potatis på varma tallrikar.Häll över såsen och garnera med dill.

Skapat 2008-07-05 av gudrun, 1580 visningar, 5 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

4 st  färska rödbetor
1 msk  olivolja
3 dl  kycklingbuljong
1 msk  socker eller honung
8 st  blastmorötter
25 gram  smör
0,5 st  citron(saften)
6 st  mandelpotatisar
8 st  stora pilgrimsmusslor
1 st  schalottenlök
1 st  vitlök
2 msk  olivolja
1 dl  vitt vin
2 msk  grädde
1 dl  kycklingbuljong
150 gram  rumstempererat smör
1 msk  citronsaft
1 msk  dill
1 msk  gräslök
50 gram  forellrom


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.