Pilgrimsmusslor med kallrökt lax och löjrom

Recept av Stefan Westling

Recept: Pilgrimsmusslor med kallrökt lax och löjrom

INGREDIENSER

portioner/st.
8 st  pilgrimsmusslor
50 gram  kallrökt lax
4 tsk  löjrom
2 st  romansalladsblad
1 st  gurka
1 st  tomat
1 msk  olivolja
1 msk  vitvinsvinäger
1 krm  salt
1 krm  svartpeppar
1 msk  smör eller margarin att steka i
Betyg: 4.4/5 (5 röster, 0 kommentarer)

Lyxig förrätt som går ganska snabbt att svänga ihop.

Typ: Förrätt
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Stekt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Hacka gurkan och tomaten i pyttesmå kuber och blanda i olivolja, vinäger, salt och peppar i en skål.
  2. 2. Dela romansalladsbladen mitt itu på längden och lägg varje halva på varsitt fat.
  3. 3. Lägg ca en msk av gurk-tomat-salladen på bladen.
  4. 4. Lägg en liten laxfilébit på varje fat och toppa med en tsk löjrom på varje laxbit.
  5. 5. Hetta upp en stekpanna och lägg i smör eller margarin. Pannan skall vara riktigt het.
  6. 6. Stek pilgrimsmusslorna ca 30 sekunder på varje sida. Strö på lite salt. Lägg upp 2 musslor på varje fat och servera direkt.

Dryckestips: Vitt vin, ex Gustave Lorentz Reisling

Skapat 2008-04-27 av Stefan Westling, 7069 visningar, 179 utskrifter. Källa: Eget

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

8 st  pilgrimsmusslor
50 gram  kallrökt lax
4 tsk  löjrom
2 st  romansalladsblad
1 st  gurka
1 st  tomat
1 msk  olivolja
1 msk  vitvinsvinäger
1 krm  salt
1 krm  svartpeppar
1 msk  smör eller margarin att steka i


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.