Piccata milanese

Recept av Byhäxan

Recept: Piccata milanese

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.5/5 (7 röster, 7 kommentarer)

En italiensk klassiker - jättegod. Lite kladdig att göra - jag brukar ha engångshandskar på.

Typ: Huvudrätt
Kök: Italien
Tillagning: Stekt
Etiketter: Italien, schnitzel, fläskfilé, filé

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Putsa filéerna. Skär dom i sneda, ganska tunna skivor, banka gärna ut dem lite. Salta och peppra.
  2. 2. Blanda ägg, riven ost och paprikapulver till en jämn, tjock smet. Doppa köttskivorna i smeten, låt dem sen ligga till sig lite innan stekningen.
  3. 3. Stek dem på inte för stark värme tills de fått vacker färg (5-6 minuter på var sida). Servera med ris och ratatouille.
  4. 4. Ratatouillen får ett eget recept.

Dryckestips: Allt utom saft, läsk, kaffe

Skapat 2007-10-16 av Byhäxan, 25050 visningar, 215 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

5 hekto  fläskfilé eller skinkschnitzel
1 st  salt och peppar efter smak
1 st  stort ägg (ev 2 mindre)
1,5 dl  riven parmesan eller annan torr smakrik ost
0,5 tsk  paprikapulver
2 msk  smör el margarin el olja att steka i


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.