Petit choux

Recept av Byhäxan

Recept: Petit choux

INGREDIENSER

portioner/st.
3 dl  vatten
100 gram  smör eller margarin
2 dl  vetemjöl
3 st  ägg
Betyg: 5.0/5 (3 röster, 1 kommentarer)

Bullar eller krans som är lika goda till dessert som till förrätt eller vickning - det handlar bara om vad man fyller dem med. Sockerfria är dom.

Typ: Övrig
Kök: Frankrike
Tillagning: Ugn
Etiketter: Sockerfritt, mascarpone, fest, nyår, lyxig, påsk

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Koka upp vatten och matfett i en tjockbottnad kastrull. Sänk värmen och tillsätt mjölet under vispning. (Använd en kraftig visp.)
  2. 2. Rör tills degen släpper botten, inte längre. Degen får inte koka så att fettet kryper fram, då vill den inte höja sig i ugnen.
  3. 3. Låt degen svalna lite och tillsätt sen 1 ägg i taget under kraftig omrörning. Rör in varje ägg ordentligt i degen innan du tillsätter nästa.
  4. 4. Klicka eller spritsa ut smeten på plåt med bakplåtspapper. Klickarna ska vara stora som en golfboll ungefär.
  5. 5. Eller: Spritsa/klicka ut en krans.
  6. 6. Sätt plåten mitt i ugnen. Grädda i 200-225 grader i 20-25 minuter. Öppna inte ugnsluckan under tiden! Kransar gräddas i 175-200 grader i ca 30 minuter.

Serveringsförslag: Fyll antingen med t ex kaviar/rom och gräddfil och hackad rödlök. Eller mjukost. Eller till dessert med grädde/vaniljkräm och bär el sylt. Eller, mmmmm....med crema di Mascarpone. Fantasin sätter inga gränser här!

Skapat 2007-11-11 av Byhäxan, 15838 visningar, 146 utskrifter. Källa: min mamma

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

3 dl  vatten
100 gram  smör eller margarin
2 dl  vetemjöl
3 st  ägg


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.