Pepparstek

Recept av Lotta

Recept: Pepparstek

INGREDIENSER

portioner/st.
4 st  tournedos ca 150 gram styck
3 msk  blandade pepparkorn
1 tsk  olja
1 tsk  smör
2 st  schalottenlökar
1 msk  grönpeppar i lag
1 dl  konjak
2,5 dl  vispgrädde
Betyg: 5.0/5 (2 röster, 0 kommentarer)

Klassisk pepparstek med konjakssås.

Typ: Huvudrätt
Kök: Frankrike
Tillagning: Stekt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Krossa pepparkornen grovt och rulla köttet i den krossade pepparen. Täck över och ställ i kylskåpet 1-3 timmar beroende på hur stark smak man vill ha.
  2. 2. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Bryn köttet på båda sidor tills de fått fin färg.
  3. 3. Ta upp köttet, salta och stick en köttermometer i mitten av en köttbit. Stek färdigt i ugn 125 grader till önskad innertemperatur (58-60 grader för medium).
  4. 4. Häll ut överflödigt fett ur stekpannan. Fräs schalottenlöken hastigt, tillsätt grönpeppar, konjak och grädde. Låt sjuda ca 10 minuter och smaka av med salt och peppar.

Skapat 2007-11-19 av Lotta, 9253 visningar, 142 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

4 st  tournedos ca 150 gram styck
3 msk  blandade pepparkorn
1 tsk  olja
1 tsk  smör
2 st  schalottenlökar
1 msk  grönpeppar i lag
1 dl  konjak
2,5 dl  vispgrädde


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.