Pepparrotskassler på spenatbädd

Recept av FotografRonny

Recept: Pepparrotskassler på spenatbädd

INGREDIENSER

portioner/st.
200 gram  färsk bladspenat
400 gram  kassler
4 st  plommontomater
75 gram  parmesan
150 gram  riven gratängost
50 gram  Creme Bonjour Pepparrot
1 tsk  riven pepparrot
2 msk  smör
2 nypor  flingsalt
2 nypor  svartpeppar
Betyg: 3.5/5 (2 röster, 3 kommentarer)

En snabb och lätt rätt som sköter sig själv i ugnen. Svårighetsgrad 1 av 5

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Förberedelser: 10 min.
Tillagningstid: 35 min.
Total tid: 50 min.
Etiketter: Snabb, Kassler, Spenat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Förberedelser: Skiva kassler och tomater i centimetertjocka skivor, skölj spenaten, riv parmesan och pepparrot, blanda pepparrotsost och den rivna pepparroten, sätt ugnen på 225 grader
  2. 2. Fyll en ugnsfast form med spenaten, klicka smöret över spenaten.
  3. 3. Lägg kasslerskivorna jämt över spenaten, bred ut pepparrotsosten jämt över kasslern.
  4. 4. Lägg tomatskivorna jämt över kasslern, salta och peppra.
  5. 5. Täck hela formen med den rivna parmesanen, täck parmesanen med den rivna gratängosten.
  6. 6. In i ugnen på 225 grader, tills osten är ljust gyllene och vätskan i formen kokar och bubblar upp vid sidorna

Serveringsförslag: Mycket god att äta som den är, annars skulle jag rekommendera ris eller bara en grönsallad.

Skapat 2011-12-19 av FotografRonny, 1264 visningar, 138 utskrifter. Källa: FotografRonny

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

200 gram  färsk bladspenat
400 gram  kassler
4 st  plommontomater
75 gram  parmesan
150 gram  riven gratängost
50 gram  Creme Bonjour Pepparrot
1 tsk  riven pepparrot
2 msk  smör
2 nypor  flingsalt
2 nypor  svartpeppar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.