Pepparkaksparfait med lingonsylt och kanel

Recept av Kurisutina

Recept: Pepparkaksparfait med lingonsylt och kanel

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Pepparkaksparfait med lingonsylt och kanel!

smakar jul...

Typ: Dessert
Kök: Skandinavien
Tillagning: Övrig

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Vispa grädden. Vispa sedan äggvitorna till hårt skum. Vispa äggulorna och florsocker luftigt. Tillsätt pepparkakskryddan i smeten. Blanda ner grädden och tillsätt lingonsylten. Tillsist blandas äggvitan ner försiktigt.
  2. 2. Lägg smeten i 10 portionsformar (lättast att ha i silikonformar lossnar bra). Låt parfaiten stå i frysen minst 5 timmar. Ta ut i rumstemperatur ca 5 min före servering. Lossa parfaiten från formarna och stjälp upp på fat. Dekorera med lingonsylt och lite malen kanel.

Skapat 2011-12-26 av Kurisutina, 280 visningar, 11 utskrifter. Källa: omgjort från Santa Marias recept

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

3 dl  vispgrädde
3 st  ägg (separ. vita och gula)
1 dl  florsocker
1 tsk  pepparkakskrydda
1 dl  lingonsylt
  lingonsylt
  malen kanel


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.