Pepparkaksbiscotti

Recept av Gäst

INGREDIENSER

portioner/st.
125 gram  smör
2 dl  socker
2 st  ägg
1 msk  konjak eller apelsinjuice
7 dl  vetemjöl
1,5 tsk  bakpulver
1 msk  kanel, malen
1 tsk  ingefära, malen
1 tsk  malen nejlika
1 dl  russin
1 dl  grovhackade, skalad mandel
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 1 kommentarer)

om man gillar pepparkakor så gillar man dessa

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 170 grader.
  2. 2. Vispa smör och socker poröst och tillsätt sedan äggen samt konjak eller apelsinjuice. Rör ner de övriga ingredienserna, allt på en gång, blanda tills degen håller ihop.Knåda degen. Dela den i fyra delar och rulla längder. Lägg längderna på en pappersklädd plåt och grädda dem i ca 25 minuter eller tills längderna känns fasta på ovansidan.
  3. 3. Låt längderna svalna och skär dem sedan på diagonalen ca 1-1,5 cm tjocka skivor. Torka skivorna i 75 grader i ca 1,5 timmar eller tills skorporna känns torra.

Dryckestips: kaffe, te, glögg

Skapat 2009-10-06 av Gäst, 2892 visningar, 48 utskrifter. Källa: Biscotti av Cheryl Lindblad

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

125 gram  smör
2 dl  socker
2 st  ägg
1 msk  konjak eller apelsinjuice
7 dl  vetemjöl
1,5 tsk  bakpulver
1 msk  kanel, malen
1 tsk  ingefära, malen
1 tsk  malen nejlika
1 dl  russin
1 dl  grovhackade, skalad mandel


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.