Pekinganka

Recept av Åsa L Löwhagen

Recept: Pekinganka

INGREDIENSER

portioner/st.
1 st  anka (2-3 kg)
2 msk  risvinäger eller vitvinsvinäger
1 liter  vatten
3 msk  honung
3 msk  mörk soya
Betyg: 3.0/5 (1 röster, 3 kommentarer)

Klassisk kinesisk rätt på ett enkelt sätt.

Typ: Huvudrätt
Kök: Kina
Tillagning: Ugn
Etiketter: Asiatiskt, anka

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Koka upp c:a 2 liter vatten och slå över ankan i ett durkslag. Massera försiktigt utan att skada skinnet. Torka ankan noggrant in och utvändigt och lägg på galler över långpanna.
  2. 2. Koka upp ingredienserna till marinaden.
  3. 3. Ös marinaden över ankan med en slev och var noggrann med att allt skinn täcks med marinad. Häll bort marinaden som samlats i långpannan.
  4. 4. Låt ankan ligga på gallret framför en bordsfläkt i 4-5 timmar (inte mer än 8 timmar). Vänd den då och då. Var försiktig så att skinnet inte spricker.
  5. 5. Värm upp ugnen till 240 grader.
  6. 6. Häll 2 dl vatten i långpannan och stek ankan i 240 grader i 15 minuter.
  7. 7. Sänk temperaturen till 180 grader och stek i ytterligare 1 timme och 10 minuter. Fyll på vatten i botten på långpanna om det behövs.
  8. 8. Låt ankan vila i 10 minuter innan du trancherar. Serverat med Mandarinpannkakor, Hiosinsås, finstrimlad gurka och finstrimlad salladslök.

Serveringsförslag: Servera med Hoisin sås, gurkstavar, strimlad salladslök och mandarinpannkakor

Skapat 2008-09-26 av Åsa L Löwhagen, 8960 visningar, 126 utskrifter. Källa: BBC Food Ken Hom

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 st  anka (2-3 kg)
2 msk  risvinäger eller vitvinsvinäger
1 liter  vatten
3 msk  honung
3 msk  mörk soya


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.