Pebernødder

Recept av Gandalf

Recept: Pebernødder

INGREDIENSER

portioner/st.
125 gram  smör (saltat)
125 gram  socker
1 st  ägg
1 tsk  bikarbonat
0,5 tsk  ingefära, malen
0,75 tsk  kardemumma, malen
0,5 tsk  kanel, malen
0,5 tsk  vitpeppar, malen
275 gram  vetemjöl
Betyg: Bli först med att betygsätta Pebernødder!

Ett absolut måste på det danska kaffebordet till jul. Danskarna älskar sina pebernødder som är en variant på våra pepparkakor.

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: pepparkakor, jul, nyår, pebernødder

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. 2. Mät upp alla ingredienser.
  3. 3. Rör samman socker och smör och tillsätt ägget.
  4. 4. Kryddor och bikarbonat blandas i mjölet.
  5. 5. Blanda samman sockermassan och mjölblandningen och knåda väl.
  6. 6. Rulla degen till fingertjocka "korvar" och skiva upp dem i 1½ cm tjocka "slantar".
  7. 7. Rulla kulor av slantarna och platta till dem en aning med ett finger.
  8. 8. Lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper och baka av c:a 10-12 minuter tills de är lagom bruna.

Dryckestips: Kaffe

Skapat 2009-01-04 av Gandalf, 2183 visningar, 22 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

125 gram  smör (saltat)
125 gram  socker
1 st  ägg
1 tsk  bikarbonat
0,5 tsk  ingefära, malen
0,75 tsk  kardemumma, malen
0,5 tsk  kanel, malen
0,5 tsk  vitpeppar, malen
275 gram  vetemjöl


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.