Pastasallad med fetaost och oliver

Recept av Anneli

Recept: Pastasallad med fetaost och oliver

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.0/5 (1 röster, 1 kommentarer)

En god pastasallad som med fördel serveras med Sweetyakimarinerade kycklingspett och dressing med apelsinsmak, finns bland mina recept.

Typ: Sallad
Kök: Skandinavien
Tillagning: Övrig

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Koka pastan 250gr=ca. 7,5 dl (ICA Italia, Spiralli Tricolore, röd= tomat, gul och grön= spenat).Koka enligt anvisning på förpackning. Spola den färdigkokta pastan i kallt vatten tills de är kalla.
  2. 2. Finfördela isbergssalladen i mindre bitar. Tänk på att inte låta salladen komma ikontakt med metall, den missfärgar lättare av metall. Riv med händerna eller skär med plastkniv. 1/2 salladshuvud är ca. 1 liter. Skölj och låt rinna av i durkslag.
  3. 3. Skär purjolöken i halvor och stimla skivor. 2 dm smal purjolök blev ca. 1,5 dl. Skölj och låt rinna av. Blanda nu allt eftersom i en ganska stor salladsskål. Tillsätt 1 liten burk majskorn.
  4. 4. Skär tomaterna i mindre delar, 12 st Coctail/körsbärstomater eller 3-4 vanliga tomater.
  5. 5. Skär ca. 2 dm gurka i mindre bitar.
  6. 6. Fetaosten, Arla Apentina i olja med provencaliska kryddor (vitlök). Jag tog ca. 1 dl fetaost ur burken samt 4 msk av oljan från burken. Du kan givetvis ta ännu mer om det faller dej i smaken.
  7. 7. Ta så många oliver du själv vill.
  8. 8. Blanda ihop salladen och tillsätt pastan, rör om så att allt blandar sej.
  9. 9. Bra att veta: Hela denna blandning vägde ca. 1,5 kg, jag beräkar ca. 250 gram /person, vilket är ca. 4 dl.

Serveringsförslag: Sweetyakimarinerade kycklingspett samt dressing med apelsinsmak.

Skapat 2009-06-27 av Anneli, 18794 visningar, 259 utskrifter. Källa: Egen blandning

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

250 gram  spiralmakaroner 3 färger
0,5 st  isbergssallad
1,5 dl  purjolök strimlad
2 dm  gurka
1 burk  Majs 150g
12 st  coctailtomater (dela i 4 bitar)
1 dl  fetaost i olja med vitlök
4 msk  olja från fetaostburken
20 st  oliver gärna pimiento


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.