Pastagratäng med bacon

Recept av Bighappy

Recept: Pastagratäng med bacon

INGREDIENSER

portioner/st.
200 gram  okokt pasta
2 paket  bacon a 140 g
25 gram  smör eller margarin
1 st  gul lök
2 st  paprikor, röd och gul
1 msk  skånsk senap
2 msk  vetemjöl
2,5 dl  mjölk
1 burk  passerade tomater
200 gram  Ost, riven
Betyg: 3.8/5 (9 röster, 4 kommentarer)

Lättlagad gratäng. Servera med en grönsallad.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. 2. Koka pastan i 5 minuter i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Klipp baconet i bitar och bryn det i en stekpanna. Lägg upp bitarna på hushållspapper och låt dem rinna av.
  3. 3. Smält matfettet i en kastrull. Skala och hacka löken. Låt den bli glansig i fettet. Tärna paprikorna. Tillsätt den, senap och baconet. Koka 2 minuter. Pudra över mjölet, rör om.
  4. 4. Tillsätt mjölk och passerade tomater, låt koka tills det börjar tjockna. Rör i den kokta pastan. Häll i 2/3 av den rivna osten.
  5. 5. Häll över i smord ugnsform och strö över resten av osten. Ställ in i ugnen tills osten börjar ta färg.

Serveringsförslag: Ett gott bröd

Dryckestips: Vatten, mjölk

Skapat 2009-11-22 av Bighappy, 14435 visningar, 317 utskrifter. Källa: Hemmets veckotidning 50/08

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

200 gram  okokt pasta
2 paket  bacon a 140 g
25 gram  smör eller margarin
1 st  gul lök
2 st  paprikor, röd och gul
1 msk  skånsk senap
2 msk  vetemjöl
2,5 dl  mjölk
1 burk  passerade tomater
200 gram  Ost, riven


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.