Pasta Corsaro

Recept av Annze

Recept: Pasta Corsaro

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.0/5 (2 röster, 1 kommentarer)

På en semester i Kroatien fick jag en ljuvlig pasta på Restaurang Corsaro på ön Krk. Här är mitt försök att göra något liknande.

Typ: Huvudrätt
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Kokat
Etiketter: festligt, enkelt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Stek lök och och vitlök försiktigt i olivoljan. Halvera tomaterna och tillsätt dem tillsammans med de passerade tomaterna och kryddorna. Koka såsen varsamt tills den är genomvarm.
  2. 2. Skär skinkan i mindre bitar och rosta den i en torr stekpanna.
  3. 3. Lägg upp den nykokta pastan på två tallrikar, häll över såsen och lägg på skinkan, salladen och den hylvade parmesanosten.

Serveringsförslag: Servera med en sallad gjord på t.ex. romansallad, några valnötter, vit balsamvinäger och lite riven parmesan.

Dryckestips: Ett gott vitt vin eller rosévin.

Skapat 2008-09-07 av Annze, 1654 visningar, 12 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 st  portioner kokt pasta
0,5 st  gul lök, finhackad
1 st  vitlöksklyfta pressad
1 st  burk passerade tomater (kanske att det räcker med en halv)
0,5 ask  körsbärstomater
1 msk  olivolja
1 nypa  torkad oregano
1 nypa  salt & peppar efter smak
4 st  skivor lufttorkad skinka
1 näve  ruccola
10 st  parmesanost, hyvlad i flingor


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.