Påsktårta med vit choklad

Recept av Jeanette79

Recept: Påsktårta med vit choklad

INGREDIENSER

portioner/st.
 
Sockerkaksbotten
4 st  ägg
2 dl  socker
1 dl  vetemjöl
1 dl  potatismjöl
1 tsk  bakpulver
2 msk  smör till formen
2 msk  Ströbröd till formen
Marängbotten
2 st  äggvitor
1 krm  ättiksprit
1,25 dl  socker
Citronkräm
1 st  citron, rivet skal
2 st  Citroner, pressad saft
3 st  ägg
2 dl  socker
50 gram  smör
1 dl  vispgrädde
Chokladgarnering
200 gram  vit choklad
Hallonfyllning
225 gram  frysta hallon
0,5 dl  socker
Garnering
2 dl  vispgrädde
100 gram  vit choklad
  Godispåskägg i olika färger och storlekar
Betyg: 4.6/5 (6 röster, 3 kommentarer)

Väldigt syrlig och fräsch tårta.

Typ: Dessert
Kök: Spanien
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Gör gärna sockerkaksbotten, marängbotten och del av citronkrämen dagen före. Chokladgarneringen behöver göras minst några timmar före, gärna dagen innan så chokladen hinner stelna.
  2. 2. Sockerkaksbotten: Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Vispa i mjölblandningen. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 22 cm i diameter. Grädda 35-40 minuter i 175 grader. Stick en tandpetare i mitten av kakan, är den torr är den klar. Låt kakan svalna. Förvara i rumstemperatur med plastfolie över.
  3. 3. Marängbotten: Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och ställ sockerkakaformen på papperet. Rita runt formen så att marängformen blir lika stor som sockerkakan. Vispa äggvitor, ättiksprit och hälften av sockret till ett fast vitt skum. Vispa i resten av sockret. Fördela smeten på bakplåtspapperet i ett jämnt lager (strax innanför ringen). Grädda ca 1 timme och 15 minuter i 100 grader. Låt stå i rumstemperatur.
  4. 4. Citronkräm: Blanda citronskal, citronsaft, ägg och socker i en kastrull. Sjud blandningen på svag värme under omrörning tills den tjocknat. Akta för att få för hett då äggen annars stelnar. Ta krämen från värmen och rör i smöret. Låt svalna. Förvara i kylen.
  5. 5. Chokladgarnering: Smält chokladen i en rostfri bunke i vattenbad. Bred ut chokladen med en bred kniv eller slickepott i ett tunt lager på ett bakplåtspapper. Ställ i kylen och låt stelna.
  6. 6. Följande punkter görs samma dag tårtan skall serveras.
  7. 7. Fortsättning på citronkrämen: Vispa 1 dl grädde och vänd ner den i citronkrämen.
  8. 8. Hallonfyllning: Tina hallonen och rör ihop dem med sockret.
  9. 9. Dela sockerkakan i två delar. Lägg hallonfyllningen på första botten och bred sedan över 1/3 av citronkrämen. Lägg på marängbotten och bred över resten av citronkrämen. Lägg på den sista sockerkaksdelen.
  10. 10. Garnering: Vispa 2 dl grädde och fördela över hela tårtan. Skär eller bryt fyrkanter av den stelnade chokladen och fäst bitarna runt om tårtans kant. Hyvla 100 gram choklad och strö över tårtan. Garnera med påskägg i olika färger och storlekar.

Skapat 2010-04-16 av Jeanette79, 6649 visningar, 228 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

 
4 st  ägg
2 dl  socker
1 dl  vetemjöl
1 dl  potatismjöl
1 tsk  bakpulver
2 msk  smör till formen
2 msk  Ströbröd till formen
2 st  äggvitor
1 krm  ättiksprit
1,25 dl  socker
1 st  citron, rivet skal
2 st  Citroner, pressad saft
3 st  ägg
2 dl  socker
50 gram  smör
1 dl  vispgrädde
200 gram  vit choklad
225 gram  frysta hallon
0,5 dl  socker
2 dl  vispgrädde
100 gram  vit choklad
  Godispåskägg i olika färger och storlekar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.