Påskharar

Recept av lanternan

Recept: Påskharar

INGREDIENSER

portioner/st.
100 gram  smör
2 paket  jäst
1 liter  mjölk
2 msk  socker
3 tsk  salt
25 dl  vetemjöl
Dekor
1 st  äggula
3 msk  mjölk
  solrosfrö eller russin
Betyg: Bli först med att betygsätta Påskharar!

Småharar att servera på påskbuffén eller varför inte på barnkalas.

Typ: Bröd
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat
Etiketter: roligt, gulligt, annorlunda, busigt, barnkalas, påsk, buffé, barn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37 grader.
  2. 2. Smula sönder jästen, tillsätt socker och salt. Häll på vätskan och rör tills jästen löst sig. Rör ner ca 20 deciliter av mjölet och arbeta degen i minst fem minuter. Degen ska vara ganska lös men seg. Strö på lite mjöl och täck med en bakduk i 30 minuter.
  3. 3. Dela degen i tre delar. Av två delar rullar du totalt 24 droppformade bullar (kroppar), skär ett snitt i den smala änden. Lägg på smorda plåtar eller med bakplåtspapper.
  4. 4. Av den tredje och sista degbiten, rullar du 24 mindre droppformade bullar (huvuden). Skär ett snitt i smala änden och vik upp öronen. Montera mellan frambenen.
  5. 5. Täck med bakduk och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
  6. 6. Pensla hararna med uppvispad äggula & mjölk, sätt dit ögon av russin eller solroskärnor.
  7. 7. Grädda i 9-10 minuter, 250 grader.

Serveringsförslag: ost

Dryckestips: mjölk, oboy, kaffe

Skapat 2010-03-29 av lanternan, 1530 visningar, 7 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

100 gram  smör
2 paket  jäst
1 liter  mjölk
2 msk  socker
3 tsk  salt
25 dl  vetemjöl
1 st  äggula
3 msk  mjölk
  solrosfrö eller russin


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.