Paprikagryta med griskött

Recept av GOE

Recept: Paprikagryta med griskött

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.0/5 (2 röster, 1 kommentarer)

En mustig gryta med paprika och rödvin.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Putsa och skär köttet i strimlor.Blanda mjöl, salt, peppar och paprikapulver och vänd köttbitarna i blandningen.
  2. 2. Skär eller klipp bacon i bitar och mjukstek dem i en stekpanna.Lägg sedan över dem i en gryta.
  3. 3. Bryn köttbitarna i baconfettet och lägg över dem i grytan.
  4. 4. Skala och grovhacka löken. Kärna ur och strimla paprikorna. Fräs lök och paprika i lite fett och blanda ner det i grytan. Häll på buljongen och rödvinet. Låt alltsammans koka på svag värme under lock ca 15-20 minuter. Blir såsen för tunn kan man tillsätta några tsk brun maizenaredning.

Serveringsförslag: Bulgur, ris, potatis eller bandpasta passar bra till.

Skapat 2009-08-31 av GOE, 7904 visningar, 172 utskrifter. Källa: Richters: Gott av fläskkött

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

400 gram  griskött av bog, skinka eller fläskytterfilé
2 msk  vetemjöl eller dinkelmjöl
1 tsk  salt, knappt
2 krm  nymald svartpeppar
1 tsk  paprikapulver
100 gram  bacon
2 st  gula lökar
2 st  paprikor av olika färg
2 dl  kalvbuljong av tärning
1 dl  rödvin
  smör till stekning


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.