Pannacotta

Recept av Baktanten

Recept: Pannacotta

INGREDIENSER

portioner/st.
3 dl  vispgrädde
0,5 st  vaniljstång
1 st  kanelstång
4 st  kardemumma kärnor
0,5 dl  socker
2 st  gelatinblad
Betyg: 4.5/5 (2 röster, 3 kommentarer)

Pannacottan serveras med säsongens bär som är mixad till en jämn sås och några hela bär på toppen. Om det känns lite för fett med bara vispgrädde kan man även använda matlagningsgrädde (15%).

Typ: Dessert
Kök: Italien
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skrapa ur fröna ur vaniljstången. Koka upp grädde, socker, vaniljstång med vaniljfrön, kanelstång och krossade kardemummakärnor (självklart kan någon eller några av kryddorna uteslutas efter smak).
  2. 2. Blötlägg gelatinet i minst 5 min i kallt vatten. När grädden kokat upp, dra av den från plattan, och rör ner gelatinbladen så de löser sig. Sila av.
  3. 3. Häll upp i portionsformar och ställ i kyl i ett par timmar eller tills pannacottan har stelnat. Stjälp upp pannacottan (eller servera direkt ur glasen) innan gästerna kommer och förvara dem i kyl.
  4. 4. Ibland måste man doppa skålarna i lite varmt vatten för att pannacottan ska släppa. Men de skall bara doppas snabbt, annars kan de förlora formen.
  5. 5. Garnera med hallon, eller en sås gjord på bär mixade tillsammans med lite socker.

Skapat 2008-09-26 av Baktanten, 37099 visningar, 129 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

3 dl  vispgrädde
0,5 st  vaniljstång
1 st  kanelstång
4 st  kardemumma kärnor
0,5 dl  socker
2 st  gelatinblad


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.