Pannacotta med chilitryffel

Recept av Sara Carlsson

Recept: Pannacotta med chilitryffel

INGREDIENSER

portioner/st.
Pannacotta
4 dl  vispgrädde
0,75 dl  strösocker
0,5 tsk  vaniljsocker
2,5 st  gelatinblad
Chilitryffel
1 dl  vispgrädde
1 msk  smör
100 gram  mörk choklad
1,5 tsk  cacao & chili krydda (SantaMaria More)
Betyg: 4.1/5 (12 röster, 5 kommentarer)

Ljuvlig dessert. Mild pannacotta bryts av med chokladtryffel med lite lagom sting i.

Typ: Dessert
Kök: Italien
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Gör först pannacottan. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
  2. 2. Koka upp grädde och socker. Dra grytan från värmen och blanda i vaniljsocker och gelatin. Häll upp i portionsglas och låt panna cottan stelna i kylen ca 3 timmar.
  3. 3. Koka upp grädde och smör till tryffeln. Dra grytan från värmen och rör i kryddan och hackad choklad.
  4. 4. Låt tryffelsmeten svalna och fördela den över pannacottan. Låt stå i kylskåp ytterligare en timme.

Serveringsförslag: Frukt och bär.

Skapat 2008-04-06 av Sara Carlsson, 14075 visningar, 527 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

4 dl  vispgrädde
0,75 dl  strösocker
0,5 tsk  vaniljsocker
2,5 st  gelatinblad
1 dl  vispgrädde
1 msk  smör
100 gram  mörk choklad
1,5 tsk  cacao & chili krydda (SantaMaria More)


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.