Pajdeg med havregryn

Recept av Anneli

Recept: Pajdeg med havregryn

INGREDIENSER

portioner/st.
3 dl  havregryn
1 dl  vetemjöl
1 dl  socker
100 gram  smör , smält
Betyg: 3.4/5 (7 röster, 3 kommentarer)

En frasig pajdeg som kan änvändas till de flesta bär och frukter.

Typ: Dessert
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Ugn
Etiketter: paj, bär, frukt, blåbär, hallon, äpplen, äppelpaj, blåbärspaj

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smält smöret.
  2. 2. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt smöret. Rör tills det har blandat sej till en grynig massa.
  3. 3. Ta hälfen av massan och smula ut det i en ugnssäker pajform.
  4. 4. Fyll nu pajen med vad du haver,frukt eller bär ex. äpplen, hallon, blåbär, jordgubbar, krusbär , rabarber .
  5. 5. Ta resten av degmassan och strö ovanpå. Grädda i 175 grader ca. 30 minuter.
  6. 6. Tips! Om du har "blöta" bär dofta över lite potatismjöl på bären, det binder ihop bättre.
  7. 7. Tips! Gör småpajer och frys in, perfekt till sommarfikat när oväntat besök kommer. Jag gjorde 3 satser paj deg och fördelade det till 6 st 18 cm aluminiumformar. Jag gjorde några med rabarber i tunna skivor + lite socker och några med hallon.

Serveringsförslag: Vaniljsås och/eller glass

Skapat 2007-11-05 av Anneli, 25909 visningar, 232 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

3 dl  havregryn
1 dl  vetemjöl
1 dl  socker
100 gram  smör , smält


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.