Paj med krabba och ädelost

Recept av Lotta

Recept: Paj med krabba och ädelost

INGREDIENSER

portioner/st.
40 gram  smör
1 dl  lätt Kesella
2 dl  grahamsmjöl
2 st  små päron
1 burk  krabba, ca 200 g
1 knippe  dill
1,5 dl  lätt Kesella
1,5 dl  mellangrädde
2 st  ägg
50 gram  kvibille gräddädel
Betyg: 5.0/5 (3 röster, 3 kommentarer)

Spännande smakkombination med päron, krabba och ädelost. Serveras med sallad.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smält smöret och låt svalna något. Blanda kesella, smör och mjöl. Låt degen vila i kylskåp ca 15 minuter.
  2. 2. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla degen tunt och klä en pajform. Förgrädda ca 10 minuter. Ta sedan ut pajskalet och sänk värmen till 175 grader
  3. 3. Skala och kärna ur päronen. Skär dem i tärningar. Låt krabban rinna av. Hacka dillen. Mixa saman kesella, grädde och ost. Fördela päron, krabba och dill över botten på pajskalet. Häll över ostblandningen. Grädda ca 40 minuter.

Skapat 2007-11-14 av Lotta, 2294 visningar, 51 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

40 gram  smör
1 dl  lätt Kesella
2 dl  grahamsmjöl
2 st  små päron
1 burk  krabba, ca 200 g
1 knippe  dill
1,5 dl  lätt Kesella
1,5 dl  mellangrädde
2 st  ägg
50 gram  kvibille gräddädel


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.