Paj med bacon & grönsaker

Recept av Bagare Bengtsson

Recept: Paj med bacon & grönsaker

INGREDIENSER

portioner/st.
1 st  röd paprika
200 gram  bacon
200 gram  färska champinjoner
50 gram  marinerade soltorkade tomater
1 st  purjolök
5 st  marinerade vitlöksklyftor
200 gram  ricotta ost
4 st  ägg
2 dl  mjölk
3 dl  riven ost
8 st  filodeg ark
1 tsk  salt
1 krm  grovmalen svartpeppar
0,5 krm  cayennpeppar
0,5 dl  olivolja
Betyg: Bli först med att betygsätta Paj med bacon & grönsaker!

Paj med bacon och grönsaker. Filodeg används som pajdeg.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Förberedelser: 20 min.
Tillagningstid: 35 min.
Total tid: 55 min.

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Tärna paprikan, skiva purjolöken och champinjonerna. Bryn på svag värme tills det är mjukt men utan färg. Lägg upp i skål. Dela bacon i ca 2 cm bitar och knaperstek detta.
  2. 2. Vispa ihop äggen, mjölken, ricotta ost och 2 dl av den rivna osten. Krydda med salt, svartpeppar och cayennpeppar.
  3. 3. Strimla de marinerade tomaterna och vitlöken.
  4. 4. Pensla en ugnssäker form med olivolja. Börja med ett ark filodeg i formen och pensla med lite olivolja. Gör likadant med ytterligare 3 ark med olivolja mellan. Fördela grönsaktblandningen i botten, lägg bacon ovanpå och överst de marinerade tomaterna och vitlöken. Häll över ägg/mjölk/ost blandningen. Täck med ett ark filodeg, pensla med lite olivolja. Lägg på ytterligare 3 ark filodeg med olivolja mellan.
  5. 5. Grädda i ugn 200 grader i ca 20 minuter. Strö över riven ost och grädda i ytterligare ca 15 minuter.
  6. 6. Servera med rivna morötter.

Serveringsförslag: Servera med rivna morötter med lite pressad citron på.

Dryckestips: En källarsval ale passar bra till

Skapat 2011-02-05 av Bagare Bengtsson, 1081 visningar, 23 utskrifter. Källa: Eget

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 st  röd paprika
200 gram  bacon
200 gram  färska champinjoner
50 gram  marinerade soltorkade tomater
1 st  purjolök
5 st  marinerade vitlöksklyftor
200 gram  ricotta ost
4 st  ägg
2 dl  mjölk
3 dl  riven ost
8 st  filodeg ark
1 tsk  salt
1 krm  grovmalen svartpeppar
0,5 krm  cayennpeppar
0,5 dl  olivolja


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.