Matpaj med aprikoser

Recept av Anel-Nevs

Recept: Matpaj med aprikoser

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Matpaj med aprikoser!

En god annorlunda paj, som serveras med Serranoskinka el. annan lufttorkad skinka el. basturökt skinka samt sallad. Kryddas rikligt för att komma till sin rätt.

Typ: Paj
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Ugn
Etiketter: Snabbt, enkelt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Klä en pajform, ca 30 cm i diameter, med smördeg. Nagga botten och ställ i frysen ca 20 min. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg den rivna osten i botten på pajdegen. Strö över rikligt med franska örter. Vispa samman ägg och mjölk. Smaka av med salt o peppar. Häll blandningen över osten. Skölj och halvera aprikoserna. Ta bort kärnan. Tryck ner aprikoserna (snittytan uppåt) något i fyllningen. Strö lite farinsocker i varje aprikoshalva.
  2. 2. Grädda i uppvärmd ugn ca 25 min. tills fyllningen stelnat. Servera med skinka och sallad. Låt var och en ev. strö ytterligare franska örter på sin pajdel.

Skapat 2012-07-05 av Anel-Nevs, 212 visningar, 6 utskrifter. Källa: Allers + mina ändr.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 st  rulle smördeg
250 gram  Västerbottenost el liknande
1 msk  el. mer franska örter
3 st  ägg
1,5 dl  (knappt) mjölk
  salt o grovmalen svartpeppar
6 st  färska aprikoser
1 tsk  (knappt) farinsocker


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.