Oxstek

Recept av Baktanten

Recept: Oxstek

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Oxstek!

Tillagnings tid 2timmar, arbetstid 20min vill man ha rött kött innuti så ta ut den när stekterometern är uppe på 75grader.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. -Steken gnids in i salt och peppar och bryns i en gryta/kastrull, så man undgår fettstänk i ugnen Steken sättes i ugnen vid 165 graderC i ca. 2 timmar samman med vattnet.
  2. 2. -Skyn silas. Tillbered en sås av mjöl och margarin, späd med skyn från steken, lite socker och kulör. Steken serveras i tunna skivor.

Serveringsförslag: kokt potatis, grönsaker

Dryckestips: Röttvin, går även bra med vitt vin

Skapat 2008-02-27 av Baktanten, 8043 visningar, 30 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

4,5 kg  Rostbiff utan ben
1 tsk  grovsalt efter smak
1 tsk  peppar efter smak
1,75 dl  vatten
16 gram  vetemjöl kan även använda majzenamjöl
12 gram  margarin
4 msk  sojakulör


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.