Oxrullader

Recept av Lotta

Recept: Oxrullader

INGREDIENSER

portioner/st.
600 gram  oxinnanlår
1 st  morot
1 st  gul lök
2 msk  fransk senap
100 gram  bacon
50 gram  cornichons
1 liter  oxbuljong
2 msk  tomatpure
  salt och peppar
Sås
3 dl  vispgrädde
  buljongen från rulladerna
1 msk  svart vinbärsgelé
  nymald vitpeppar
Betyg: 5.0/5 (2 röster, 2 kommentarer)

Klassiker men gudagott. Vi brukar servera med potatismos.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Övrig

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skala moroten och löken. Skär moroten i stavar och skiva löken.
  2. 2. Lägg köttskivorna på en bänk. Bred på senap och lägg en skiva bacon ovanpå. Lägg lök, morotsstavar och cornichoner längst ner på köttskivan. Salta peppra och rulla ihop.
  3. 3. Bind ihop rulladerna med steksnöre och bryn dem i en stekpanna. Lägg ner dem i en kastrull och häll på buljongen. Brässera köttet i ca 45 minuter. Lyft upp rulladerna och lägg dem åt sidan.
  4. 4. Koka ner buljongen tills 1/3 återstår. Tillsätt grädden, låt koka upp och smaka av med gelé, salt och peppar. Om du vill ha tjockare sås så red av med lite maizena.

Skapat 2010-11-02 av Lotta, 7822 visningar, 164 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

600 gram  oxinnanlår
1 st  morot
1 st  gul lök
2 msk  fransk senap
100 gram  bacon
50 gram  cornichons
1 liter  oxbuljong
2 msk  tomatpure
  salt och peppar
3 dl  vispgrädde
  buljongen från rulladerna
1 msk  svart vinbärsgelé
  nymald vitpeppar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.