Oxrulader

Recept av Byhäxan

Recept: Oxrulader

INGREDIENSER

portioner/st.
8 st  stora skivor lövbiff
1 st  salt och peppar (se nedan)
50 gram  matfett att steka i
5 dl  kokhett vatten ca
Fyllning 1:
1 dl  leverpastej
1 klyfta  vitlök, krossad (liten)
  grädde (eventuellt)
Fyllning 2:
8 st  lättstekta baconskivor
Fyllning 3:
8 st  ansjovisfiléer
6 msk  finhackad gul lök
Fyllning 4:
1 tsk  ädelost (om tub; rågad) el. Cantadou (per skiva)
Fyllning 5:
50 gram  persiljesmör
Fler fyllningar efter egen fantasi
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 5 kommentarer)

Fyllda lövbiffar. Kan förstås göras på älgkött också. Kan fyllas med allt möjligt gott - eller inte fyllas alls. Skyn blir både riklig och god, räcker till massor med sås.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Övrig
Etiketter: älg, nötkött, rullad, rulad, oxrullad. fyllda lövbiffrullader, lövbiffrulader

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Bred ut köttskivorna och torka av dem om det behövs.
  2. 2. Salta och peppra. OBS inte så mycket salt om du har en salt fyllning i.
  3. 3. ENDAST FYLLNING 1: Rör ut leverpastejen med vitlöksklyftan. Om pastejen är hård, häll i några droppar grädde.
  4. 4. Lägg på fyllningen. Rulla ihop. Vik in kortsidorna när du rullat halvvägs. Fäst ihop med steknålar eller tandpetare.
  5. 5. Bryn ruladerna i stekgryta eller stor stekpanna. Späd med det heta vattnet och låt småputtra under lock i ca 40 minuter.
  6. 6. Sila av skyn, späd med grädde och en klick svartvinbärsgelé.
  7. 7. Red med vanlig mjöl/vattenredning eller mörk maizena. Smaka av med salt och peppar om det behövs.
  8. 8. OBS! Sätt samma antal tandpetare i varje rulad och tala om för matgästerna att det antalet ska de plocka ur innan de får börja äta. Rätt ruggiga olyckor har hänt med svalda halva tandpetare.

Serveringsförslag: Kokt potatis, kokt grönsak eller enkel sallad, inlagd gurka, gelé

Dryckestips: Mjölk, öl, vatten

Skapat 2007-12-01 av Byhäxan, 9124 visningar, 193 utskrifter. Källa: mig själv

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

8 st  stora skivor lövbiff
1 st  salt och peppar (se nedan)
50 gram  matfett att steka i
5 dl  kokhett vatten ca
1 dl  leverpastej
1 klyfta  vitlök, krossad (liten)
  grädde (eventuellt)
8 st  lättstekta baconskivor
8 st  ansjovisfiléer
6 msk  finhackad gul lök
1 tsk  ädelost (om tub; rågad) el. Cantadou (per skiva)
50 gram  persiljesmör


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.