Oxfilé med trattkantarellsås

Recept av Lotta

Recept: Oxfilé med trattkantarellsås

INGREDIENSER

portioner/st.
600 gram  oxfilé i skivor
1 tsk  salt
1 krm  vitpeppar
Sås:
200 gram  färska trattkantareller
1 st  vitlöksklyfta
3 msk  smör
1 msk  vetemjöl
2 dl  vatten
2 dl  vispgrädde
1 msk  grönpeppar
1 tsk  dijonsenap
1,5 msk  kalvfond
1 tsk  kinesisk soja
0,5 dl  hackad persilja
Betyg: 4.3/5 (14 röster, 9 kommentarer)

Perfekt maträtt om man händelsevis har ett gäng trattkantareller på lut. Annars kanske du kan tvinga ut någon med tur i skogen att plocka några åt dig.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Stekt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Hacka svamp och vitlök. Fräs det i smör i en gryta. Strö över mjölet och rör om. Späd med vatten och grädde. Tillsätt grönpeppar, senap, fond, soja och persilja. Låt koka ca 5 minuter.
  2. 2. Kryda köttet med salt och peppar. Stek i smör, ca 2 minuter på varje sida. Servera med ugnsstekt potatis och en sallad.

Skapat 2008-06-25 av Lotta, 25516 visningar, 1432 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

600 gram  oxfilé i skivor
1 tsk  salt
1 krm  vitpeppar
200 gram  färska trattkantareller
1 st  vitlöksklyfta
3 msk  smör
1 msk  vetemjöl
2 dl  vatten
2 dl  vispgrädde
1 msk  grönpeppar
1 tsk  dijonsenap
1,5 msk  kalvfond
1 tsk  kinesisk soja
0,5 dl  hackad persilja


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.