Ost- och skinkpaj

Recept av Sara Carlsson

INGREDIENSER

portioner/st.
Pajdeg
1,5 dl  vetemjöl
1,5 dl  grahamsmjöl
125 gram  margarin
3 msk  vatten
Fyllning
200 gram  rökt skinka
1 st  purjolök
3 st  ägg
3 dl  mjölk
1 krm  salt
1 nypa  peppar
4 dl  riven ost
Betyg: 4.5/5 (22 röster, 10 kommentarer)

Enkel och god paj som går bra att frysa.

Typ: Huvudrätt
Kök: Frankrike
Tillagning: Ugn
Etiketter: quishe lorraine, ostpaj, skinkpaj, ost och skink paj

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. 2. Blanda samman ingeredienserna till pajdegen och tryck ut degen i en pajform. Nagga bottnen med en gaffl och förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 5 minuter.
  3. 3. Strimla skinka och purjolök. Fördela skinka, purjo och riven ost i pajskalet.
  4. 4. Vispa ihop mjölk, ägg och kryddor. Häll mjölkblandningen i pajskalet.
  5. 5. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 35 minuter eller tills äggsmeten stelnat.

Skapat 2007-10-14 av Sara Carlsson, 88430 visningar, 570 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1,5 dl  vetemjöl
1,5 dl  grahamsmjöl
125 gram  margarin
3 msk  vatten
200 gram  rökt skinka
1 st  purjolök
3 st  ägg
3 dl  mjölk
1 krm  salt
1 nypa  peppar
4 dl  riven ost


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.