Örtkryddad kassler

Recept av Anel-Nevs

Recept: Örtkryddad kassler

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 2.6/5 (3 röster, 0 kommentarer)

Allt i en form och in i ugnen. Bekvämare kan det knappast bli. Gott är det också.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: Alltiett, lättlagat, gratäng

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva potatisen tunt. Ansa och strimla purjon. Skär fänkålen i tunna skivor. Lägg hälften av potatisen i botten på en smord ugnsfast form. Lägg purjo och fänkål över. Salta och peppra. Strö hälften av osten ovanpå. Sen resten av potatisen. Häll över mjölk och lägg en liten klick margarin överst.
  2. 2. Sätt in formen i uppvärmd ugn och gratinera ca 25 min. Blanda under tiden senap, persilja och basilika. Bred det på hälften av kasslerskivorna och lägg på de andra skivorna. Lägg de dubbla kasslerskivorna över gratängen. Strö över resten av osten. Halvera tomaterna och lägg ut dem lite härvar i formen. Gratinera ytterligare 15 min. eller tills potatisen är mjuk. Strö över hackad persilja inför serveringen och bjud en grönsallad till.

Skapat 2011-06-23 av Anel-Nevs, 3006 visningar, 96 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

6 st  potatisar
15 cm  purjolök
1 st  liten fänkål (kan uteslutas)
  salt o grovmalen svartpeppar
2 dl  riven prästost (el. annan ost)
2 dl  mjölk
300 gram  kassler (4-6 skivor)
2 msk  vanlig svensk senap
2 msk  hackad persilja
1 msk  hackad basilika
  7-8 körsbärstomater.


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.