Ört och spenatfylld potatisgratäng

Recept av Britt

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Ört och spenatfylld potatisgratäng!

Denna gratäng är lätt att skära i "tårtbitar" om den får vila en stund efter gräddningen Passar till tunt skivad rökt lax.

Typ: Övrig
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skala och skiva potatisen och lägg i kallt vatten.
  2. 2. Smöra en rund form 24 cm i diameter, gnid in med vitlöken
  3. 3. Pressa vätskan ur spenaten och hacka den
  4. 4. Vispa ägg och blanda ner creme fraiche, och grädde.
  5. 5. Rör ner spenaten samt 3/4 av osten, tillsätt det mesta av örterna samt kryddorna.
  6. 6. Torka potatisen och täck botten på formen.Varva fyllning och potatisskivor.Avsluta med riven ost och resten på örterna
  7. 7. Täck med ugnsfolie.Ställ formen i en långpanna
  8. 8. Häll kokande vatten i långpannan så det når halvvägs upp på formen
  9. 9. Grädda 200 grader i 1,5 timma, de sista 20 min. utan folie.
  10. 10. Låt gratängen stå i 30 min. innan den skärs i "tårtbitar".

Serveringsförslag: Rökt lax

Skapat 2008-02-03 av Britt, 877 visningar, 9 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1,5 kg  potatis, fast sort
1 st  vitlöksklyfta, krossad
250 gram  fryst spenat, tinad
3 st  ägg
2 dl  creme fraiche
2 dl  vispgrädde
150 gram  västerbottensost, riven
1 dl  persilja och gräslök, hackad
1 krm  riven muskot
1 krm  kajennpeppar
2 tsk  salt
2 krm  svartpeppar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.