Olivbröd

Recept av Lotta

Recept: Olivbröd

INGREDIENSER

portioner/st.
25 gram  jäst
6 dl  vatten
0,75 dl  olivolja
15,5 dl  vetemjöl
2 dl  urkärnade oliver
1 tsk  salt plus lite gourmetsalt
Betyg: Bli först med att betygsätta Olivbröd!

Supergott bröd som är godast dagsfärskt. Kan även bakas som frallor.

Typ: Bröd
Kök: Italien
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Rör ut jästen i vattnet. Blanda i salt, 2 msk olivolja och vetemjöl (spara 1/2 dl till utbakning. Låt degen jäsa övertäckt ca 2 timmar i rumstemperatur.
  2. 2. Sätt ugnen på 250 grader. Kavla ut degen på mjölat bord till en rektangel. Rör ihop oliver och resten av oljan och fördela över degen. Rulla ihop degen till en rulle och vrid den som en trasa. Forma sedan till en krans.
  3. 3. Skåra brödet med en vass kniv och låt det jäsa ytterligare 15 minuter. Pensla med olivolja och strö gourmetsaltet över.
  4. 4. Grädda brödet mitt i ugnen ca 15 minuter. Sänk värmen till 150 grader och låt stå ytterligare 20 minuter i ugnen. Låt svalna på galler.

Skapat 2007-11-15 av Lotta, 1298 visningar, 16 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

25 gram  jäst
6 dl  vatten
0,75 dl  olivolja
15,5 dl  vetemjöl
2 dl  urkärnade oliver
1 tsk  salt plus lite gourmetsalt


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.