Nyttisbullar

Recept av gudrun

Recept: Nyttisbullar

INGREDIENSER

portioner/st.
75 gram  margarin
10 dl  vatten
100 gram  jäst
3 dl  Fibrexflingor
1 tsk  salt
0,5 tsk  brödkryddor eventuellt
0,75 dl  ljus brödsirap
2 liter  vetemjöl special
Betyg: 3.5/5 (2 röster, 0 kommentarer)

Jättegoda frukostbröd med extra fibrer.Satsen går bra att halvera.

Typ: Bröd
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smält margarinet och tillsätt vattnet. Värm till 37 grader.
  2. 2. Smula jästen i en bunke. Häll över lite degvätska i taget och rör om så att jästen löser sig.
  3. 3. Rör i Fibrexflingorna, saltet, kryddorna och sirapen.
  4. 4. Tillsätt lite mjöl i taget och arbeta ihop till en smidig deg som släpper bunken.Det kan bli ca.2-2,5 liter beroende på hur noggrann man är att mäta upp vatten och margarin.Viktigt att degen blir lätt att hantera. Låt jäsa ca.30 min.
  5. 5. Knåda degen blank och smidig på bakbord. Dela degen i 2 delar. Forma varje del till en rulle. Gör 15 bullar av varje rulle.
  6. 6. Lägg bullarna på bakplåtspappersklädda plåtar. Låt jäsa ca 30 min. Värm ugnen till 225 grader.
  7. 7. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 min, tills bullarna fått gyllenbrun färg och låter ihåliga när man knackar lätt i botten.

Skapat 2007-10-21 av gudrun, 3410 visningar, 26 utskrifter. Källa: Fibrexpaketet

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

75 gram  margarin
10 dl  vatten
100 gram  jäst
3 dl  Fibrexflingor
1 tsk  salt
0,5 tsk  brödkryddor eventuellt
0,75 dl  ljus brödsirap
2 liter  vetemjöl special


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.