Nyttigare Hönökaka

Recept av mejsara

Recept: Nyttigare Hönökaka

INGREDIENSER

portioner/st.
50 gram  jäst
50 gram  margarin
1 liter  lättmjölk
0,5 dl  ljus sirap
8 dl  rågsiktsmjöl
4 dl  fiberhavregryn
10 dl  vetemjöl
  linfrön
  solrosfrön
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

Jag gillar hönökaka, men skulle vilja ha det lite nyttigare. Så exprementera lite grann & det blev gott!

Typ: Bröd
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Ugn
Etiketter: nyttigt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Börja med att smälta margarinet i en kastrull, när det smält häller du över mjölken. Låt det bli fingervarmt (37 grader)
  2. 2. Under tiden smular du ner jästen. Häll sedan över mjölkblandningen. Rör tills jästen löst sej
  3. 3. Häll i alla andra ingridienser och blanda ihop till en smidig deg. Låt sedan vila i 40 min under bakhandduk
  4. 4. Knåda sedan brödet lätt, gör 12 st bollar av brödet, Lägg på en plåt med bakplåtspapper & låt vila igen under bakhandduk men nu i 20 min.
  5. 5. Sätt igång ugnen på 275 grader.
  6. 6. När brödet vilat klart kavlar du en bulle på en plåt med en krusig kavel. Nagga med en gaffel. Grädda högst upp i ugnen ca 3 minuter.
  7. 7. Gör sedan detta med alla andra bullar. Låt svalna inlindat i bakhanduk

Skapat 2011-03-28 av mejsara, 3570 visningar, 170 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

50 gram  jäst
50 gram  margarin
1 liter  lättmjölk
0,5 dl  ljus sirap
8 dl  rågsiktsmjöl
4 dl  fiberhavregryn
10 dl  vetemjöl
  linfrön
  solrosfrön


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.