Nyårsmat i långpanna

Recept av Anneli

Recept: Nyårsmat i långpanna

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 3.5/5 (17 röster, 9 kommentarer)

Typ kycklingpaj i långpanna och den passar till alla årstider inte bara Nyår.

Typ: Huvudrätt
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Ugn
Etiketter: kyckling, paj, kycklingpaj, middag, nyår, långpanna, kassler, middag, bjudmat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Rensa och skär kycklingen i bitar.
  2. 2. Skär skinkan eller kassler i strimlor. Vispa grädden. (Valfri vispbar grädde, men ju högre % desto godare i min smak.)
  3. 3. Fräs i en kastrull svamp och lök i smöret, tillsätt pressade vitlöksklyftor efter smak, chillisåsen, senap och peppar.
  4. 4. Ta av kastrullen från värmen och rör ner creame fraishen och den vispade grädden.
  5. 5. Blanda i kyckling och skinkan/kasslern. Smaka av. ev. salta.
  6. 6. Rulla ut den färdiga smördegen i en långpanna eller stor gratängform.
  7. 7. Fördela stuvningen ovanpå smördegen.
  8. 8. Lägg en rulle smördeg ovanpå stuvningen.
  9. 9. Pensla med uppvispat ägg.
  10. 10. Grädda i ugn 225 grader i ca. 20 minuter.Tills smördegen ser klar ut och har fått färg.
  11. 11. Tips! Om du har förberett stuvningen tidigare så att den blivit riktigt kall , tar det lite längre tid i ugnen.
  12. 12. TIPS! Jag brukar utesluta svampen men tar då en extra kyckling. Använder du färsk/djupfryst kycklingfileér och steker dem själv så beräkna 4 större filéer.
  13. 13. Det går även bra att utesluta smördegsplattan i botten.
  14. 14. Har du inte rökt skinka eller kassler kan även knaperstekta bacon användas som sedan smulas sönder i formen. Jag tog 2 paket bacon a´140 gram.

Serveringsförslag: Sallad och kokt ris.

Skapat 2007-11-06 av Anneli, 33861 visningar, 2125 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 st  smördegsrullar
2 st  kycklingar , färdig grillade
500 gram  rökt skinka eller kassler
225 gram  svamp tex.kantareller eller champinoner,gärna färska
2 st  lök, gul, hackad
2 msk  smör att fräsa i
2 st  vitlöksklyftor
4,5 msk  chilisås
3 msk  senap
0,5 krm  svartpeppar
0,5 krm  vitpeppar
4 dl  crème fraiche
3 dl  grädde
1 st  ägg till pensling


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.