Nötkakor naturligt fria från laktos och gluten

Recept av godisråttan59

Recept: Nötkakor naturligt fria från laktos och gluten

INGREDIENSER

portioner/st.
2 st  stora äggvitor
150 gram  hasselnötskärnor
175 gram  florsocker
Betyg: 4.3/5 (6 röster, 2 kommentarer)

Supergoda mjuksega småkakor. Passar även för de som ej tål laktos eller gluten. Gammalt släktrecept. Uppskattade av alla som smakat.

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat
Etiketter: lättlagat, snabbt, glutenfria, glutenfritt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt på ugnen 200 grader
  2. 2. Vispa vitorna till hårt skum. Bunken skall gå att vända upp och ned.
  3. 3. Mal nötterna. Blanda i florsockret i de malda nötterna.
  4. 4. VÄND ner nötblandningen i äggitorna. VISPA INTE!
  5. 5. Klcka eller spritsa ut kakorna på bakplåtspappersklädd plåt. Tryck ned en hel hasselnöt i varje kaka.
  6. 6. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter tills kakorna fått färg. Låt svalna.
  7. 7. Förvaras i burk med tätsittande lock så de ej förlorar sin goda konsistens. (Torkar och blir då hårda).

Dryckestips: Kaffe , saft

Skapat 2009-12-11 av godisråttan59, 10829 visningar, 705 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 st  stora äggvitor
150 gram  hasselnötskärnor
175 gram  florsocker


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.