Nötfri semlefyllning

Recept av Sizel

Recept: Nötfri semlefyllning

INGREDIENSER

portioner/st.
1 st  inkråm från en semlebulle
0,5 krm  malen kardemumma
1 krm  vaniljsocker
0,75 msk  strösocker
1 krm  kanel
0,5 msk  smält smör
1 msk  vispad grädde
Betyg: Bli först med att betygsätta Nötfri semlefyllning!

Denna fyllningen hittade jag på förra året, eftersom en av min sambos kollegor är nöt-allergiker. Jag ville ju inte att han skulle bli utan när jag gjorde semlor till alla de andra på kontoret!

Typ: Övrig
Kök: Skandinavien
Tillagning: Övrig
Etiketter: allergi, nötfri, snabbt, semla, gott

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Gräv ut inkråmet ur bullens underdel med fingrarna. Smula ner på ett fat. Krydda inkråmet på fatet, tillsätt smör och grädde lite i taget samtidigt som du mosar ihop allt med en gaffel. Fortsätt med det tills önskad konsistens uppnås. Smaka av, och tillsätt eventuellt mer socker vid behov. Lägg ner fyllningen i semlans urgröpta underdel. Toppa med grädde, semlans lock samt florsocker.

Skapat 2010-02-17 av Sizel, 1622 visningar, 13 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 st  inkråm från en semlebulle
0,5 krm  malen kardemumma
1 krm  vaniljsocker
0,75 msk  strösocker
1 krm  kanel
0,5 msk  smält smör
1 msk  vispad grädde


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.