Norsk dajmtårta

Recept av Kökslena

Recept: Norsk dajmtårta

INGREDIENSER

portioner/st.
3 st  äggvitor
1,5 dl  socker
100 gram  skållad,skalad och hackad mandel
3 st  äggulor
1 dl  socker
3 dl  grädde
1 st  dubbeldajm
Dajmkulor eller nonstopp till dekoration
Betyg: 4.7/5 (8 röster, 2 kommentarer)

Lättgjord tårta som ska vara fryst.

Typ: Dessert
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt försiktigt 1,5 dl socker och sötmandeln. Häll upp smeten i en smord och mjölad rund form med löstagbar botten. Grädda i 175 gr ca 30-35 min. Låt svalna.
  2. 2. Vispa gulor och 1 dl socker vitt och poröst. Vispa grädden. Skär dajmen i ganska stora bitar. Tillsätt grädde och dajm till äggblandningen. Lägg gräddfyllningen ovanpå mandelbotten.
  3. 3. Sätt in i frysen minst 4 timmar. Dekorera.

Skapat 2008-10-21 av Kökslena, 8163 visningar, 73 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

3 st  äggvitor
1,5 dl  socker
100 gram  skållad,skalad och hackad mandel
3 st  äggulor
1 dl  socker
3 dl  grädde
1 st  dubbeldajm


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.