Nonpareillesås = oförliknelig sås

Recept av Byhäxan

Recept: Nonpareillesås = oförliknelig sås

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Nonpareillesås = oförliknelig sås!

Passar till varm fiskmousse, fiskfärs och till kokt eller ugnskokt fisk. Lite fuskig - baseras på pulversås, men det märker man inte när de hummerfonden, vinet och kräftstjärtarna blandats i.

Typ: Sås
Kök: Frankrike
Tillagning: Kokat
Etiketter: varm sås, fest, nyår, påsk, fisksås, enkelt, snabbt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Blanda såspulvret med vatten och koka upp under vispning. Ta kastrullen av plattan.
  2. 2. Rör ihop smöret med fond och kräftstjärtar och vispa in det i den varma såsen.
  3. 3. Späd med vin till önskad konsistens.
  4. 4. Smaka av med en nypa cayennepeppar.

Skapat 2008-02-16 av Byhäxan, 4134 visningar, 100 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 påse  hollandaisesåspulver
1,5 dl  kallt vatten
50 gram  rumsvarmt smör
1 msk  hummerfond
0,5 dl  finhackade kräftstjärtar
1 dl  torrt vitt vin
1 nypa  cayennepeppar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.