Nattjäst durum-graham

Recept av nicolashervy

Recept: Nattjäst durum-graham

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Nattjäst durum-graham!

Ett enkelt nybakat bröd är godare än ett fantastiskt men gammalt bröd. Sätt en deg på 10 minuter på kvällen och grädda på morgonen.

Typ: Bröd
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat
Förberedelser: 15 min.
Tillagningstid: 30 min.
Total tid: 525 min.
Etiketter: nattjäst, enkelt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt sedan resten av ingredienserna. Rör ihop degen kort och täck bunken med ett lock eller plastfolie. Låt stå i rumstemperatur över natten, eller 8–10 timmar.
  2. 2. På morgonen Sätt ugnen på 275 grader med en plåt eller en baksten på mittenhyllan och en oöm plåt på nedersta hyllan. Skrapa ut degen på ett mjölat bakbord (använd gärna durumvete). Vik ihop degen till ett litet paket och låt jäsa medan ugnen blir riktigt varm, cirka 40 minuter.
  3. 3. Dra ut degen lite så den blir en kvadrat och vik den sedan en gång på långsidan. Det ska bli som ett jättestort korvbröd liksom. (Har man lite mer bråttom kan man förstås göra småbröd av degen istället eftersom små bullar inte tar lika lång tid i ugnen)
  4. 4. Lyft över degen på ett bakplåtspapper och skjutsa sedan in det på den heta plåten/bakstenen. Hiva in några isbitar på den nedre plåten och sänk temeperaturen till 250 grader.
  5. 5. Efter 15 minuter kan man öppna luckan och vädra ur fukten. Har brödet redan fått mycket färg kan man sänka temperaturen till 200 grader, om inte låter man den vara. Fortsätt att vädra ugnen ungefär var femte minut tills brödet är klart, det ger en knaprigare skorpa.
  6. 6. När brödet stått inne totalt cirka 30 minuter är det klart. Ta ut det ur ugnen och låt det svalna på ett ugnsgaller.

Serveringsförslag: Med en klick bregott på.

Dryckestips: Te, Kaffe

Skapat 2010-11-11 av nicolashervy, 914 visningar, 14 utskrifter. Källa: http://paindemartin.blogspot.com/2010/10/borta-bra-men-battre-brod-hemma.html

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

3 gram  jäst (3krm)
300 gram  kallt vatten (3 dl)
270 gram  vetemjöl special (4 1/2 dl)
60 gram  durumvetemjöl (1 dl)
60 gram  grahamsmjöl (1 dl)
9 gram  salt (1 1/2 tsk)


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.