Mustigt filbröd

Recept av Fibrotjejen

Recept: Mustigt filbröd

INGREDIENSER

portioner/st.
1 liter  filmjölk
4 tsk  bikarbonat
2 tsk  bakpulver
2 dl  mörk sirap
2 tsk  salt
1 dl  solrosfrön
1 dl  linfrö
1 dl  russin
3 dl  havregryn
2 msk  brödkryddor, kan uteslutas
2 dl  vetekli
10 dl  rågsikt eller grahamsmjöl
Betyg: 4.0/5 (2 röster, 0 kommentarer)

Verkligen ett smakrikt och nyttigt bröd - bara att äta och njuta!

Typ: Bröd
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. 2. Blanda ner bikarbonat och bakpulver i filmjölken och tillsätt sirap, salt, solrosfrön, linfrö, russin, havregryn och ev. brödkryddor och blanda.
  3. 3. Tillsätt vetekli och rågsikt/grahamsmjöl. Blanda väl. Degen ska vara lite kladdig.
  4. 4. Häll degen i en smord långpanna eller stor ugnsform.
  5. 5. Ställ in i ugnen. Höj temperaturen efter 45 minuter till 175 grader. Låt brödet stå ytterligare 30 minuter eller tills det fått fin färg.
  6. 6. Låt brödet svalna i formen. Skär det sedan i 4 limpor (som ett kors i långpannan).
  7. 7. Tips: Jag hade inget vetekli hemma så tog vetegroddar. Jag la ett bakplåtspapper i botten på långpannan i stället för att smörja den. Jag delade så att det blev både bröd och bullar.

Skapat 2010-11-29 av Fibrotjejen, 5732 visningar, 109 utskrifter. Källa: Boken: Hela Sveriges Husman

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 liter  filmjölk
4 tsk  bikarbonat
2 tsk  bakpulver
2 dl  mörk sirap
2 tsk  salt
1 dl  solrosfrön
1 dl  linfrö
1 dl  russin
3 dl  havregryn
2 msk  brödkryddor, kan uteslutas
2 dl  vetekli
10 dl  rågsikt eller grahamsmjöl


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.