Mors fläskkorv

Recept av gullpulla

Recept: Mors fläskkorv

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 1 kommentarer)

Måste bara dela med mig av den godaste julkorv jag ätit

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Mal kött och späck 2 gånger. Koka potatise och låt den kallna. Mal potatisen.
  2. 2. Jag blandade i en stor paket rimmat fläsk också.
  3. 3. Kokaupp mjölken och låt kallna.
  4. 4. Ha ner allt i assistenten och arbeta smeten slät + ytterligare en stund.
  5. 5. Under tiden har fjälstren blivit skjöljda och legat en stund i vatten.
  6. 6. Stek ett prov av smeten , så att kryddningen blivit bra, ska gärna vara lite stark.
  7. 7. Sätt på korvhornet och trä upp fjälstret.
  8. 8. Fyll fjälstret ganska löst och knyt av korvarna med bomullssnöre till lagom längder.
  9. 9. Koka ett prov och smaka, frys resten.

Serveringsförslag: Servera gärna med mos.

Dryckestips: Öl och vatten funkar bra till.

Skapat 2011-11-12 av gullpulla, 1067 visningar, 48 utskrifter. Källa: En god vän

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 kg  fläskkött
1 kg  späck
1 kg  kokt kall potatis
2 dl  kokt kall röd mjölk
3 dl  gott fläskspad
4 msk  salt, ev hälften nitritsalt
2 tsk  vit eller svartpeppar
1 tsk  kryddpeppar
1 tsk  kryddnejlikor
1 tsk  ingefära
5 tsk  strösocker
1 paket  krokfjälster


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.