Morotshalva, indisk dessert

Recept av Byhäxan

Recept: Morotshalva, indisk dessert

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

Heter egentligen "gajar ka halva" och är en söt dessert eller mellanmål. Lite annorlunda men jättegod och mer än väl väl värd att pröva!

Typ: Dessert
Kök: Indien
Tillagning: Övrig
Etiketter: Vegetariskt, indien, indiskt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skala morötterna och riv dem grovt.
  2. 2. Koka dem i mjölk med kardemumma i en vid kastrull utan lock, tills all mjölk kokat in. Det tar minst 30 minuter. Rör mot slutet.
  3. 3. Hetta upp olja eller smör i en stor stekpanna (gärna teflon) och stek under omrörning tills morötterna blivit torra och fått en varm, röd färg. Tar ca 10 minuter.
  4. 4. Häll på sockret, russinen och pistagemandeln och stek ytterligare 2 minuter under omrörning.
  5. 5. Servera varm eller ljummen med kulfi (se recept), creme fraiche eller vispgrädde.
  6. 6. Den här rätten är inte särskilt VACKER - ser närmast ut som en torr köttfärssås. Men god är den!

Serveringsförslag: Egentligen ska den serveras med kulfi, indisk glass, men vaniljglass, creme fraiche eller vispgrädde går också bra

Skapat 2007-10-28 av Byhäxan, 4199 visningar, 29 utskrifter. Källa: Madhur Jaffrey

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

500 gram  morötter
7 dl  mjölk 3%
8 st  kardemummakapslar
5 msk  farinsocker eller råsocker
2 msk  russin
1 msk  grovhackade pistagemandlar
5 msk  ghee eller rapsolja eller smör (helst osaltat)


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.