Morotsbröd

Recept av Gullan 1

Recept: Morotsbröd

INGREDIENSER

portioner/st.
25 gram  jäst
2,5 dl  ljummet vatten
1 msk  olja
1 tsk  salt
1 dl  mager kesella
2 dl  finriven morot
2 dl  grahamsmjöl
7 dl  vetemjöl special
Betyg: 5.0/5 (3 röster, 3 kommentarer)

Lätt och gott morotsbröd. Gott till sallad och soppa samt som vanligt smörgåsbröd.

Typ: Bröd
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Gör en deg, allt vetemjöl kanske inte går åt.
  2. 2. jäs i 30 min
  3. 3. Baka ut till en slät limpa (eller gör en fläta) Pudra över grahamsmjöl.
  4. 4. Jäs i 30 min
  5. 5. Snitta
  6. 6. Sätt in i ugnen i 250 grader,SÄNK samtidigt till 200 grader
  7. 7. Grädda i ca 30 min.

Skapat 2010-09-19 av Gullan 1, 3273 visningar, 65 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

25 gram  jäst
2,5 dl  ljummet vatten
1 msk  olja
1 tsk  salt
1 dl  mager kesella
2 dl  finriven morot
2 dl  grahamsmjöl
7 dl  vetemjöl special


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.