Morotsbröd

Recept av Sara Carlsson

Recept: Morotsbröd

INGREDIENSER

portioner/st.
50 gram  jäst
2 st  stora morötter
50 gram  margarin
5 dl  mjölk
14 dl  vetemjöl
1,5 tsk  salt
2 msk  sirap
1,5 dl  solrosfrön
Betyg: 4.5/5 (26 röster, 7 kommentarer)

Lättbakat bröd som smakar ljuvligt. Smakar godast dagsfärskt. Kan frysas.

Typ: Bröd
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skala och riv morötterna.
  2. 2. Smält margarinet. Häll i mjölken och värm till 37 grader.
  3. 3. Smula sönder jästen i em bunke. Häll över degspadet så att jästen smälter.
  4. 4. Tillsätt sirap, salt, morötter och solrosfrön.
  5. 5. Häll sist i mjölet och arbeta ihop till en lös deg.
  6. 6. Jäs under bakduk 30 minuter.
  7. 7. Knåda den jästa degen lätt på mjölat bakbord.
  8. 8. Dela i två och sno ihop till vridna längder.
  9. 9. Jäs på plåt under bakduk 30 minuter.
  10. 10. Sätt ugnen på 200 grader.
  11. 11. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.

Skapat 2007-08-17 av Sara Carlsson, 52749 visningar, 473 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

50 gram  jäst
2 st  stora morötter
50 gram  margarin
5 dl  mjölk
14 dl  vetemjöl
1,5 tsk  salt
2 msk  sirap
1,5 dl  solrosfrön


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.