Morotsbiffar

Recept av Skrivis

Recept: Morotsbiffar

INGREDIENSER

portioner/st.
400 gram  morötter
200 gram  rotselleri
1 st  purjolök, liten
1 msk  olja
1 msk  curry
1 tsk  spiskummin, mald
2 msk  vatten
1 tsk  salt
2 st  ägg
0,5 dl  vetemjöl
1 msk  matfett till långpannan
0,5 dl  ströbröd
Ugnen ska ha 225 graders värme
Betyg: 4.1/5 (17 röster, 14 kommentarer)

Jag har alltid några grönsaksbiffar liggande i frysen. Själv äter jag inte kött och uppskattar verkligen det här receptet. Men det händer även att andra i familjen äter de här biffarna ibland. Jag steker oftast biffarna i ugnen.

Typ: Vegetarisk
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skala och riv rotsakerna grovt. Skölj purjon väl och skär i tunna strimlor.
  2. 2. Fräs allt i oljan och strö över curryn samt spiskummin och häll på vattnet. Låt allt bli mjukt. Salta.
  3. 3. Lägg över de frästa ingredienserna i en skål och blanda ner ägg samt vetemjöl. Forma till biffar som läggs på en långpanna som först smorts med matfett. Strö lite ströbröd på varje biff.
  4. 4. Stektiden i ugnen är totalt cirka 20 minuter och biffarna vänds efter halva tiden.

Dryckestips: vatten

Skapat 2010-03-07 av Skrivis, 60669 visningar, 11785 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

400 gram  morötter
200 gram  rotselleri
1 st  purjolök, liten
1 msk  olja
1 msk  curry
1 tsk  spiskummin, mald
2 msk  vatten
1 tsk  salt
2 st  ägg
0,5 dl  vetemjöl
1 msk  matfett till långpannan
0,5 dl  ströbröd


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.